Inschrijven

Inschrijven tijdens het schooljaar

Wie tijdens het lopende schooljaar wenst in te schrijven in onze school, neemt best contact op met de directie. Dit kan op het nummer 03/541.62.54. Inschrijven tijdens het lopende schooljaar is enkel mogelijk als de maximumcapaciteit voor het gewenste leerjaar of geboortejaar (kleuters) nog niet bereikt is.

 

Inschrijven voor het volgende schooljaar

 

Onze school valt onder de capaciteitsregio Antwerpen. Dit houdt in dat wij werken met centrale aanmelding voor het inschrijven voor het volgende schooljaar.  Deze inschrijvingen gebeuren tijdens specifieke periodes en via een centrale website. 

Vragen? Contacteer de helpdesk.

Telefoon: 0800 62 185 (gratis nummer)

E-mail: helpdesk.meldjeaan@antwerpen.be

Maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.

Van september tot december van 9 tot 12.30 uur.

Jaarlijks gesloten van 15 juli tot 15 augustus en tijdens de kerstvakantie.

 

Welke kinderen moet ik aanmelden?

  • Kinderen geboren in 2022 kunnen dit jaar voor het eerst aangemeld worden. Dit is óók voor kinderen die geboren zijn tussen 30 november 2022 en 31 december 2022. Zij gaan wel pas op 1 september 2025 effectief naar school.‚Äč
  • Kinderen geboren in 2019 (leerplichtig vanaf volgend schooljaar), 2020 en 2021 die nog niet zijn ingeschreven in een school.
  • Kinderen die in het schooljaar 2024-2025 naar een andere kleuter- of lagere school willen gaan.
  • Kinderen met een verslag toegang tot het buitengewoon onderwijs die willen inschrijven in een school voor gewoon onderwijs. 

Moet ik mijn kind aanmelden?

Aanmelden is niet verplicht, maar als je je kind niet aanmeldt, kan je het pas vanaf eind mei 2024 inschrijven in een Antwerpse kleuterschool of lagere school tijdens de vrije inschrijvingsperiode. Op dat moment zijn er in veel scholen al geen vrije plaatsen meer. Je kind aanmelden is dus sterk aan te raden.

Wanneer meld ik mijn kind aan?

Er zijn 2 aanmeldperiodes. De eerste is er voor mensen waarvan er reeds een kind op onze school zit of voor zij waarvan één of beide ouders werken op onze school. Daarna is er ook een periode van vrije aanmeldingen.

 
 

Eigenlijke inschrijving op school?

Als je bevestiging kreeg van Meld Je Aan maak je een afspraak met de school.
Dit doe je best door een e-mail te sturen naar secretariaat2@3hoek-ekeren.be of door telefonisch een afspraak te maken 03 541 62 54.

 

Wat neem je mee?

De identiteitskaart van mama/papa/voogd, en de identiteitskaart/ISI+kaart van je kind.

Ging je kind al naar school? Neem dan zeker het laatste rapport mee.